tiistai 2. tammikuuta 2018

Vohvelit kahdella täyteellä

Vohvelit ovat parsata mansikkahillon ja kermavaahdon kera, mutta jos tahdot vaihtelua tässä on sinulle kaksi esimerkkiä ihanista vohvelin täytteistä: suolainen kylmäsavulohi -tai makea amerikkalaistyylinen banaanivaahterasiirappitäyte. Valitse lempparisi ja nappaa ohje!


Vohvelitaikina 7-9 annosta
2 kananmunaa
4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl voisulaa

Paistamiseen:
voita tai öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos joukkoon. Sekoita joukkoon suola ja voisula. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia ennen paistamista.
 Kuumenna vohvelirauta ja paista ohuita vohveleita.



 Kylmäsavulohitäyte
1 prk (180g) smetanaa
 kylmäsavulohta muutama siivu
 tuoretta tai pakaste tilliä
 valkosipulin kynsi
 sitruunapippuria
 suolaa

Viipaloi kylmäsavulohi ja valkosipulin kynsi. Sekoita loput ainekset kulhossa keskenään ja lisää joukkoon kylmäsavulohi ja valkosipuli. Sekoita täyte varovaisesti.



Amerikkalaistyylinen banaanivaahterasiirappitäyte:

1 prk tuorejuustoa
1 keskikokoinen banaani
4 rkl vaahterasiirappia

päälle:
pähkinärouhetta

Viipaloi banaani pieneksi siivuiksi. Sekoita tuorejuusto ja vaahterasiirappi kulhossa sekaisin ja lisää lopuksi viipaloitu banaani. Sekoita vaovasti banaani joukkoon jotta se ei muussaannu. Voit koristella vohvelin halutessa pähkinärouheella

Ihania herkuttelu hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...