Vohvelitaikina 7-9 annosta
2 kananmunaa
4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl voisulaa
Paistamiseen:
voita tai öljyä
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos joukkoon. Sekoita joukkoon suola ja voisula. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia ennen paistamista.
Kuumenna vohvelirauta ja paista ohuita vohveleita.
1 prk (180g) smetanaa
kylmäsavulohta muutama siivu
tuoretta tai pakaste tilliä
valkosipulin kynsi
sitruunapippuria
suolaa
Viipaloi kylmäsavulohi ja valkosipulin kynsi. Sekoita loput ainekset kulhossa keskenään ja lisää joukkoon kylmäsavulohi ja valkosipuli. Sekoita täyte varovaisesti.
Amerikkalaistyylinen banaanivaahterasiirappitäyte:
1 keskikokoinen banaani
4 rkl vaahterasiirappia
päälle:
pähkinärouhetta
Viipaloi banaani pieneksi siivuiksi. Sekoita tuorejuusto ja vaahterasiirappi kulhossa sekaisin ja lisää lopuksi viipaloitu banaani. Sekoita vaovasti banaani joukkoon jotta se ei muussaannu. Voit koristella vohvelin halutessa pähkinärouheella
Ihania herkuttelu hetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti