Browniet ovat sukua mokkapaloille. Viime vuosien aikoina ne ovat rantautuneet Amerikasta myös tänne Suomeen. Täydellisen brownien pohja on hieman sitkeä, mutta myös kostea, tällöin maku on pehmeä. Suolapähkinät tuovat pientä rapeutta ja suolaisuutta perinteiseen pohjaan, jos kuitenkin vierastat sitä voit korvata ne vaikka keksin murusilla, tai jättää ne kokonaan pois.
Suolapähkinä browniet
200 g tummaa suklaata 200g voita 4 1/2 dl sokeria 4 munaa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2tl vaniljasokeria suolapähkinöitä Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, kun seos on sulanut lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolapähkinöitä. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti