perjantai 21. syyskuuta 2018

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hieman strösseleitä ja kuivattua vadelmarouhetta. Nam!




Taikina:
2 munaa
1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
1/2 tl vanijasokeria
1/4 tl suolaa
2 dl kermaa
50 g voita

Uppopaistamiseen:
1,5 l rypsiöljyä

Kuorrute 1:
100 g valkosuklaata

kuivattuja vadelmaa tai mansikkaa

Kuorrute 2:
100 g maitosuklaata
nompparellejä


Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet sekaisin, ja lisää se kerman kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, ja tee siitä pallo.


Kuumenna öljy kattilassa noin 170-180 asteiseksi. Voit testata lämpötilan pienellä taikinanokareella, kun taikinanokare ruskistuu 1-2 minuutissa öljy on tarpeeksi kuumaa. Varo kuitenkin öljyn ylikuumentumista, ja pidä aina kattilan kantta lähelläsi mikäli öljy syttyy palamaan. Tee taikinasta pikkupullia. Venytä pulliin reikä keskelle sormella, ja paista öljyssä moleminpuolin kunnes donitsit ovat kauniin kullanruskeita. Nostele donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna donitsijen jäähtyä.

Valmista kuorute:
Sulata suklaat esimerkiksi mikroaaltouunissa tai vesihaauteessa. Dippaa donitsit
sulaan suklaaseen ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...