maanantai 29. tammikuuta 2018

Appelsiini-marenkipiirakka

Tiedät varmaankn sitruuna-marenkipiirakan. Tässä piirakassa on täysin sama idea, mutta sitruuna on vain korvattu appelsiinilla. Tarkoituksena minun oli ensimmäisenä leipoa perinteinen sitruuna-marenkipiirakka, mutta kun kotoa ei löytynyt sitruunaa, joten päätin korvata sen appelsiinilla. Lopputulos oli yllättävä, sillä appelsiini sopi vallanmainiosti piirakkaan. Eikä piirakasta tullut liian hapan.

pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl sokeria
100 g pehmeää voita
1 1/2 rkl kylmää vettä

appelsiinikiisseli:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
3 kananmunan keltuaista
1 appelsiinin puristettu mehu
1 appelsiinin raastettu kuori

marenki:
3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Nypi kulhossa pohjan ainekset keskenään hyvin sekaisin. Taputtele pohja voidellulle piirakkavuualle (halkaisia 28cm-30cm). Kypsennä pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia. 
 Valmsta seuraavaksi appelsiinikiisseli. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna seos. Sekoita koko ajan, kunnes seos sakenee kiisseliksi. Anna kiisselin jäähtyä hyvin.
 Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pienissä erissä joukkoon.
 Kaada lopuksi jäähtynyt kiisseli pohjan päälle. Levitä marenki päälle joko pursottamalla tai levttämällä esimerkiksi nuolialla. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5 minuutin ajan kunnes piirakka on saanut kauniin värin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...