Runebergin päivää vietetää 5. hemikuuta. |
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tippa karvasmanteliaromia
1,5 dl piparinmuruja
1 tl leivijauhetta
Pinnalle:
vadelmahilloa
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl sitruunamehua tai punssia
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää kananmuna ja karvasmanteliaromi hyvin sekottaen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Murusta piparit, ja lisää ne kuiva-aineseokseen. Lisää kuiva-aineseos lopuksi taikinaan.
Laita pellille 12 suurta muffinssivuokaan tai käytä suoraan Runebergin torttuvuokaa. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista torttuja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Kun tortut tulevat uunista anna niiden jäähtyä, ja valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri, vesi ja sitruunamehu sekaisin. Kun tortut ovat jäähtyneet ota ne pois muffinsivuuista, ja kumoa tortut pohja alaspäin, jotta tortun kapeampi pohja osoittaa ylöspäin. Lisää siihen nokare vadelmahilloa, ja pursota sokerikuorrutteella rengas hillon ympärille. Nauti torttuja kahvin kera!
Jaa taikina joko suurin muffinsivuokiin tai Runebergintorttuvuokin. Muista voidella vuuat hyvin rasvalla, jotta tortut irtoavat. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti