Kun kylmän tammikuun keskellä saa maistettua lämmintä mustikkapiirakka, tulee kesä mieleen. Eihän pakastemarjoista leivottu piirakka maistu ihan samalta, kuin kesän tuoreista mustikoista tehty. Mutta siinäkin on jotakin mitä kesän mustikkapiirakassa ei ole. Nimittäin tunnelma, jonka lämmin jopa kuuma mustikkapiirakka tuo tullessaan.
Pohja:
100g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeri
1/2 dl maitoa
300g pakastemustikoita
Muruseos:
50 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää maito ja jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun piirakkkavuokaan, ja ripottele päälle pakastemustikat.
Valmista muruseos: Sekoita pehmeän rasvan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile mustikkapiirakka kermavaahdon tai jäätelön kera!
Näyttääpä hyvältä! Vois leipoa tästä puolukkaversiota, kun pitäisi saada toissakesän puolukoita pikkuhiljaa käytettyä :D
VastaaPoista♥: Linda/Revontulipalo
Mahtavaa!Kannattaakin käyttää puolukatkin hyödyksi :D. Sokeria voi tarvitteassa lisätä lähes puoli desiä lisään muruseokseen, jos puolukat ovat hirmu happamia.
Poista