Perinteisen mansikkakakun näet todennäköisesti jokaisissa pippaloissa joihin menet. Eikä ihme sillä sehän on suomalaisen juhlan kruunu. Tähän täytekakkuun tulee mansikkamousse, joka tuo kakkuun lisää mehevyyttä ja korkeutta.
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
Vuoan voiteluun:
voita ja korppujauhoja
Vuoan voiteluun:
voita ja korppujauhoja
Kostutus:
1 dl maitoa
1/2 rkl vanilijasokeria
Mansikkamousse:
1 prk mansikkasosetta
1 prk tuorejuustoa
5 dl kermaa
1 1/2 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
tilkka sitruunamehua
Koristeluun:
4 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
voit käyttää koristeluun
esim. mansikoita tai suklaarouhetta
voit käyttää koristeluun
esim. mansikoita tai suklaarouhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon kuivat aineet, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 26 cm). Paista kakkua uunissa 175-aseteessa noin 40 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä rauhassa, ja leikkaa kakku kolmeen osaan.
Valmista mansikkamousse: Laita liivatteet kylmään veteen likomaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja mausta sokerilla. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja mansikkasose. Yhdistä seokset. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatteista vesi pois, ja sulata sitruunmehutilkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkaseokseen.
Laita alin pohja kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan, ja kostuta se. Kaada puolet mansikkamousesta pohjan päälle. Laita keskiminen pohjakerros moussen päälle, ja tee sama juttu. Nosta viimeinen pohjakerros moussen päälle, ja kostuta. Suojaa kakku hyvin kelmulla, ja pistä jääkaappiin yön ylitse hyytymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla oman makusi mukaan. Pursota kakku omalla tyylilläsi, ja koristele esimerkiksi marjoilla tai suklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti