Pohja:
200 g Dikestive keksejä
75 g voita
Täyte:
4 rkl limen mehua
4 rkl sitruunan mehua
1,5 dl tomusokeria
2 rkl mangososetta
1 prk tuorejuustoa
125 g sitruunatuorejuustoa
125 g appelsiinituorejuustoa
6 dl kermaa
8 liivatelehteä
Kiille:
4 liivatelehteä
3 rkl siruunamehua
2 rkl limen mehua
4 rkl appelsiinimehua
4 rkl sokeria
Koristeluun esim.
Pensasmustikoita
Murskaa keksit, ja lisää joukkoon voisula. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 26 cm)
Valmista täyte: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuustot keskenään, ja lisää joukkoon tomusokeri. Vaahdota kerma vaahdoksi, ja yhdistä se tuorejuustoseoksen kanssa. Kuumenna kattilassa mehut ja mangosose, sulata siihen puristetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte irtopohjavuokaan tasaisesti, ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Valmista kiille: Laita liivatelehdet kylmän veteen likoamaan. Kuumenna kattilassa mehut, sokeri ja mangosose. Sulata puristetut liivatelehdet siihen, ja kaada seos hyytyneen täytteen päälle, ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia. Koristele juustokakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti