kotiliesi

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Rullabrita

Synkkänä päivänä teki mieleni jotain makeaa. Niinpä marraskuisen illan piristykseksi syntyi rullattava Brita-kakku.

Rullabrita
pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria (marenkiin)
1 tl vaniliinisokeria

pinnalle:
1 dl mantelilastuja

täyte:
3/4 dl omena- tai vadelmahilloa
1 prk luumu-kanelirahkaa

koristeluun tomusokeria


  1. Aloita erottamalla munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota voi, sokeri ja keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi seos taikinaan. Lisää lopuksi maito.
  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi
  3. Voitele leivinpaperi voilla, jotta taikina ei tartu paperiin. Levitä taikina leivinpaperille, ja lisää taikinan päälle marenki, ja koristele kakkupohja mantelilastuilla. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 25-30 minuuttia.
  4. Kumoa torttupohja voipaperille ja irroita varovasti leivinpaperi.
  5. Levitä omenahillo ja luumu-kanelirahka torttupohjan päälle.
  6. Rullaa torttu tiiviiksi rullaksi ja jätä saumapuoli alaspäin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juurisämpylät

Tänään kokeilin uuden uunin kunniaksi juurisämpylätaikinaa. Juuren valmistukseen menee muutama päivä, mutta leipä on sen arvoista! Todella r...

Osallistujat