Rullabrita
pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria (marenkiin)
1 tl vaniliinisokeria
pinnalle:
1 dl mantelilastuja
täyte:
3/4 dl omena- tai vadelmahilloa
1 prk luumu-kanelirahkaa
koristeluun tomusokeria
- Aloita erottamalla munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota voi, sokeri ja keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi seos taikinaan. Lisää lopuksi maito.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri marengiksi
- Voitele leivinpaperi voilla, jotta taikina ei tartu paperiin. Levitä taikina leivinpaperille, ja lisää taikinan päälle marenki, ja koristele kakkupohja mantelilastuilla. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 25-30 minuuttia.
- Kumoa torttupohja voipaperille ja irroita varovasti leivinpaperi.
- Levitä omenahillo ja luumu-kanelirahka torttupohjan päälle.
- Rullaa torttu tiiviiksi rullaksi ja jätä saumapuoli alaspäin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti