tiistai 5. joulukuuta 2017

Italialainen maustekakku

Vihdoin olemme päässeet joulukuun puolelle. Itselläni on viime päivinä on hullusti tehtävää, joten blogin kirjoittaminen on jäänyt niukaksi. Piipahdin viime viikolla meinaan Italiassa, ja pääsin siellä tutustumaan muumuassa italialaiseen leivos -ja leivontakulttuuriin. Ostin lopulta italialaisen keittökirjan ja löysin sieltä huimasti hienoja ja kokeilunarvoisia reseptejä. Tässä postauksessa tulee yksi niistä eli italialainen mauste/kahvi/kuivakakku.


4 munaa
150 gr vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,6 dl kaakaojauhetta
2,4 dl sokeria
1,3 dl vettä
0,8 dl rypsiöljyä

Erottele munasta keltuaiset ja valkuaiset. Keltuaisia et tässä reseptissä tarvitse, ne voit säästää jääkaapissa seuraavaan kertaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa.


Sekoita kuivat aineeet keskenään. Lisää niiden joukkoon vesi ja öljy sekä valkuaisvaahto.
   


Tässä kuvassa tein itse tämän väärin, että lisäsin taikinan marenkiin. Tämä kannattaa kuitenkin tehdä toisin päin, sillä marenki voi lössähtää helposti. Muista käsitellä marenkia varoen.
 Kaada taikina jauhotettuun ja voideltuun vuokaan ja paista 170 asteessa noin 50 minuuttia.


 Kun kuivakakku on tullut uunista anna kakun jäähtyä, ja kostuta se maidolla. Anna kakun levätä huoneen lämmössä vähintään kolme tuntia. Hunnuta valmiin kuivakakun päälle tomusokeria





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...