tiistai 19. joulukuuta 2017

Piparkakkutalo

Meillä kotona on joka vuosi tehty piparkakkutalokylä. Tänä vuonna rakensimme piparkakkutalomaatilan! Piparkakkutalon taikina on vahvempaa, eikä niin mureaa kuin tavallinen piparkakkutaikina. Piparkakkutalon osat kannattaa liittää toisiinsa sulan sokerin avulla, sillä se tuo kaikista kestävimmän lopputuloksen. Tässä postauksessa saatte oivan taikinaohjeen piparkakkutalokylän rakentajille!

Piparkakkutalokylän taikina

600 gr margariinia
3 dl siirappia
8dl sokeria
2 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl kardemummaa
6 munaa
3 tl soodaa
noin 1,5 kg vehnäjauhoja

Sekoita kattilassa margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä ja sekoita samalla kuivat aineet. Sekoita munat jäähtyneeseen seokseen ja lisää jauhot sekä sooda. Pistä taikinakulhoon kansi päälle ja jätä taikina lepäämään viileään yön yli.

                                         Piparkakkutraktori tuo maatilalle aitoa särmää
Piparkakkuhepat on jo valjastettu rekimatkalle.
Psst! Tässä on erinomainen lahjavinkki ihmiselle jolla on jo kaikkea. Laita piparkakkuheppa tai traktori sellofaaniin ja laita
mukaan vaikka muutama karamelli!


Maatilamme kokonaisuudessaan. Mitä maatila olisi ilman possua ja lehmää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...