Juhlavuoden juustokakku
Pohja:
200g Dikestive keksejä
75g voita sulatettuna
Täyte:
4dl vispikermaa
1prk piparkakkurahkaa (esim. Arla)
100g valkosuklaata
100g valkosuklaata
1dl tomusokeria
5 liivatelehteä
Mustikkakiille:
200g soseutettuja mustikoita
2 liivatelehteä
2 rklvettä
1rkl sokeria
Koristeeksi:
noin 80g valkosuklaata
Kermapursotukset:
2dl vispikermaa
sokeria oman maun mukaan
Kermapursotukset:
2dl vispikermaa
sokeria oman maun mukaan
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja revi ylijäämä leivinpaperi pois
- Aloita murskaamalla Dikestive keksit muruksi ( Voit laittaa keksit esim. pussiin ja murskata keksit kaulinta käyttäen)
- Sekoita murskattujen keksien päälle voisula ja taputtele pohja tiiviisti irtopohjavuuan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, jotta ne pehmenevät
- Aloita täytteen valmistus vatkaamalla kermat löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon piparkakkurahka ja tomusokeri. Sekoita
- Sulata mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä valkosuklaa, ja lisää se täytteeseen.
- Sulata liivatelehdet pieneen vesitilkkaan ja kaada se täytteen joukkoon. Sekoita
- Kaada täyte dikestivekeksipohjan päälle, ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia
- Valmista seuraavaksi mustikkakiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mustikat tai käytä soseutettuja mustikoita. Lisää sokeria oman maun mukaan, mutta mielestäni 1 rkl sokeria riitti hyvin.
- Kuumenna kattilassa vesitilkka, ja sulata siihen liivatteet, ja lisää mustikkasose. Sekoita
- Kaada mustikkakiille hyytyneen täytteen päälle ja anna kakun hyytyä jälleen
- Kun kakku on kokonaan hyytynyt, voit irrotaa sen irtopohjavuuasta, ja alkaa koristelemaan sitä. Itse löysin kotoa Suomen muotoisen piparimuotin, joten käytin sen hyödyksi koristelua tehdessäni. Sulatin valkosuklaan mikrossa, ja laitoin piparimuotin leivinpaperin päälle. Kaadoin sulan valkosuklaan muottiin ja annoin sen kovettua pakastimessa noin 20 minuuttia, ja pistin sen kakunpäälle koristeeksi
- Tekstin kirjoitin sulalla valkosuklaalla, joka oli pursotinpussissa. Tein sen samalla tavalla kuin Suomi koristeenkin.
- Vatkaa 2 dl kermaa, ja lisää siihen oman maun mukaan sokeria. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kiilteen reunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti