kotiliesi

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi 100-juustokakku

Suomi 100-postaukseni tulee vähän myöhään, sillä vasta tänään sain juustokakkuni valmiiksi. Itsenäisyyspäivän, ja tietenkin rakkaan Suomemme 100-vuotis syntymäpäivän kunniaksi juhlapödämme kruunasi tänään valkosuklaa-mustikka juustokakku, josta joulun makua saat piparkakkurahkasta. Tämä juustokakku sopii vielä itsenäisyyspäivän jälkeenkin aivan loistavasti esimerkiksi joulupöytään!

Juhlavuoden juustokakku

Pohja:
200g Dikestive keksejä
75g voita sulatettuna

Täyte:
4dl vispikermaa
1prk piparkakkurahkaa (esim. Arla)
100g valkosuklaata
1dl tomusokeria
5 liivatelehteä

Mustikkakiille:
200g soseutettuja mustikoita
2 liivatelehteä
2 rklvettä
1rkl sokeria

Koristeeksi:
noin 80g valkosuklaata

Kermapursotukset:
2dl vispikermaa
sokeria oman maun mukaan
  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja revi ylijäämä leivinpaperi pois
  2. Aloita murskaamalla Dikestive keksit muruksi ( Voit laittaa keksit esim. pussiin ja murskata keksit kaulinta käyttäen)
  3. Sekoita murskattujen keksien päälle voisula ja taputtele pohja tiiviisti irtopohjavuuan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, jotta ne pehmenevät
  5. Aloita täytteen valmistus vatkaamalla kermat löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon piparkakkurahka ja tomusokeri. Sekoita
  6. Sulata mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä valkosuklaa, ja lisää se täytteeseen. 
  7. Sulata liivatelehdet pieneen vesitilkkaan ja kaada se täytteen joukkoon. Sekoita
  8. Kaada täyte dikestivekeksipohjan päälle, ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia
  9. Valmista seuraavaksi mustikkakiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mustikat tai käytä soseutettuja mustikoita. Lisää sokeria oman maun mukaan, mutta mielestäni 1 rkl sokeria riitti hyvin.
  10. Kuumenna kattilassa vesitilkka, ja sulata siihen liivatteet, ja lisää mustikkasose. Sekoita
  11. Kaada mustikkakiille hyytyneen täytteen päälle ja anna kakun hyytyä jälleen
  12. Kun kakku on kokonaan hyytynyt, voit irrotaa sen irtopohjavuuasta, ja alkaa koristelemaan sitä. Itse löysin kotoa Suomen muotoisen piparimuotin, joten käytin sen hyödyksi koristelua tehdessäni. Sulatin valkosuklaan mikrossa, ja laitoin piparimuotin leivinpaperin päälle. Kaadoin sulan valkosuklaan muottiin ja annoin sen kovettua pakastimessa noin 20 minuuttia, ja pistin sen kakunpäälle koristeeksi
  13. Tekstin kirjoitin sulalla valkosuklaalla, joka oli pursotinpussissa. Tein sen samalla tavalla kuin Suomi koristeenkin.
  14. Vatkaa 2 dl kermaa, ja lisää siihen oman maun mukaan sokeria. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kiilteen reunat.





Paljon onnea 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle ja sen kansalaisille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...

Osallistujat