Pohja:
3 kanamunaa
3/4 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
1rkl voita
1 1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1 keltuainen
Voikreemi.:
150 g huoneen lämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
mansikka- tai vadelma hilloa
Pinnalle:
200 g marsipaania
50 g maito- tai taloussuklaata
Aloita tekemällä kääretorttupohja. Pohjasta tulee sen verran pieni, että se tarvitsee vähän pienemmän uunipellin kuin normaalisti. Eli noin 25 x 35cm.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä seokset ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia
- Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja vedä leivinpaperi varovasti irti ja anna jäähtyä.
- Keitä voi ja vesi kattilassa, ja anna kiehua kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Lisää keltuainen ja anna jäähtyä.
- Valmista voikreemi sekoittamalla pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita valmiiseen voikreemiin jäähtynyttä täytettä ja mausta lopuksi vaniliinisokeria.
- Levitä pohjalle puolet kreemistä ja laita sen päälle mansikka- tai vadelmahilloa
- Kääri rullalle lyheltä sivulta nii, että tortusta tulee pullea
- Leikkaa rullan päät tasaisiksi ja levitä tortun päälle kreemiä. Voit käyttää reuna palat hyödyksi ja laittaa ne tortun sivulle ikäänkuin oksan kohdaksi . Levitä oksien päälle myös kreemiä
- Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja laita se tortun päälle. Sulata suklaata ja levitä sitä niin, että se muistuttaisi koivuhalkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti