lauantai 23. joulukuuta 2017

Jouluhalko

Jos sinulta uupuu vielä uupuu jolun kahvipöydän kruunu tässä sinulle jouluhalko!

Pohja:
3 kanamunaa
3/4 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1rkl voita
1 1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1 keltuainen

Voikreemi.:
150 g huoneen lämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria

mansikka- tai vadelma hilloa

Pinnalle:
200 g marsipaania
50 g maito- tai taloussuklaata

Aloita tekemällä kääretorttupohja. Pohjasta tulee sen verran pieni, että se tarvitsee vähän pienemmän uunipellin kuin normaalisti. Eli noin 25 x 35cm.

  1.  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä seokset ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia
  2. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja vedä leivinpaperi varovasti irti ja anna jäähtyä.
  3. Keitä voi ja vesi kattilassa, ja anna kiehua kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Lisää keltuainen ja anna jäähtyä.
  4. Valmista voikreemi sekoittamalla pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita valmiiseen voikreemiin jäähtynyttä täytettä ja mausta lopuksi vaniliinisokeria.
  5. Levitä pohjalle puolet kreemistä ja laita sen päälle mansikka- tai vadelmahilloa
  6. Kääri rullalle lyheltä sivulta nii, että tortusta tulee pullea
  7. Leikkaa rullan päät tasaisiksi ja levitä tortun päälle kreemiä. Voit käyttää reuna palat hyödyksi ja laittaa ne tortun sivulle ikäänkuin oksan kohdaksi . Levitä oksien päälle myös kreemiä
  8. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja laita se tortun päälle. Sulata suklaata ja levitä sitä niin, että se muistuttaisi koivuhalkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...