keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Kinuski-omenaleivokset

Olen viimeaikoina innostunut kinuskin tekemisestä. Jotenkin ennen kuvittelin sen olevan ihan älyttömän vaikeaa, mutta ei se lopulta ole. Tässä ohjeessa yhdistyvät ihan minun lemppari raaka-aineet eli omena ja kinuski. Eli lopputulos ei voi olla muuta kuin hyvää. Kehittelin tämän ohjeen  Kaarina Roinnisen Parhaat Kotileivonnaiset (WSOY  1997 ) kirjasta. Vähän ohjetta makuni mukaan muunnellen.

Pohja:
4 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,6dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Väliin:
omenaraastetta

Kinuskikuorrutus:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
1tl voita

Koristeeksi:
keksin muruja


  1. Aloita kääretorttupohjan valmistuksesta: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2.  Sekoita kuivat vehnä- ja perunajauhot ja leivinjauhe kesekenään sekaisin. Lisää kuivat aineet taikinaan varovasti taikinaa käännelleen, niin että kääretorttupohjan ilmavuus säilyy. 
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, ja paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteeessa noin 7-10 minuuttia. 
  4. Kippaa pohja sokeroidun leivinliinan päälle ja halkaise pohja puoliksi.
  5. Valmista seuraavaksi kinuski. Keitä kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää voi, jotta kinuski saa kauniin kiilteen.
  6. Laita pohjan toiselle puoliskolle omenaraaste, ja osa (noin puolet) kinuskista. Nosta toinen levy päälle.- Valuta loput kinuskista levyn päälle ja anna kinuskin jähmettyä noin vartin verran.
  7. Koristele pinta keksin muruilla, ja leikkaa levy halumasi kokoisiksi paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...