Pohja:
4 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,6dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Väliin:
omenaraastetta
Kinuskikuorrutus:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
1tl voita
Koristeeksi:
keksin muruja
- Aloita kääretorttupohjan valmistuksesta: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat vehnä- ja perunajauhot ja leivinjauhe kesekenään sekaisin. Lisää kuivat aineet taikinaan varovasti taikinaa käännelleen, niin että kääretorttupohjan ilmavuus säilyy.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, ja paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteeessa noin 7-10 minuuttia.
- Kippaa pohja sokeroidun leivinliinan päälle ja halkaise pohja puoliksi.
- Valmista seuraavaksi kinuski. Keitä kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Lisää voi, jotta kinuski saa kauniin kiilteen.
- Laita pohjan toiselle puoliskolle omenaraaste, ja osa (noin puolet) kinuskista. Nosta toinen levy päälle.- Valuta loput kinuskista levyn päälle ja anna kinuskin jähmettyä noin vartin verran.
- Koristele pinta keksin muruilla, ja leikkaa levy halumasi kokoisiksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti