torstai 23. marraskuuta 2017

Juustokakku

Juustokakut kuuluvat Amerikkalaiseen juhlapöytään, mutta miksei suomalaiseenkin. Tämä juustokakku on hyvin simppeli, ja sopii niin juhlapöytään kuin arkikahvipöytäänkin.

Pohja:
200 g Dikestive keksejä
75 g voisulaa

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiini tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniliinisokeria
5 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Koristeeksi
keksin muruja


  1. Murskaa Digestive keksit pohjaa varten. Sulata rasva, ja lisää se keksin murusten joukkoon. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuualle. (irtopohjavuuan halkaisia noi 20-25cm)
  2.  Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
  3. Sekoita molemmat tuorejuustot kulhossa sekaisin, ja lisää tomusokeri ja vaniliinisokeri. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi, ja lisää se tuorejuustoseokseen.
  4.  Purista liivatelehdistä vesi pois, ja sulata liivatelehdet kuumassa vesitilkassa. Lisää liivaneste täytteen sekaan, ja sekoita hyvin. 
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...