Pullataikina:
5dl täysmaitoa
50g tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 1/2tl suolaa
1 kananmuna
noin 13-15dl vehnäjauhoja
150g voita
Täytteet:
2 prk uunin kestävää marmeladia (noin 500g)
500g vaniliakreemiä
Lisäksi:
voiteluun kananmuna ja reunoille raesokeria
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (noin 37 asteiseksi) tai jos käytät kuivahiivaa niin 42 asteiseksi. Lisää maitoon hiiva, sokeri, karedemumma ja suola.
- Lisää maitoon vähän kerrallaan jauhoja, ja alusta taikinaa niin kauan kunnes se irtoaa kulhon reunoista hyvin. (Muista mitä enemmän jaksat käyttää vaivaa ja aikaa pullan tekoon sitä parempaa pullaa saat)
- Kun taikinaan on lisätty jauhot, lisää kananmuna ja sulatettu voi.
- Anna taikinan kohota rauhassa lämpöisessä paikassa noin puoli tuntia(esim. mikrossa, joka ei ole päällää, tiskialtaassa jossa on lämmintä vettä)
- Jaa kohonnut taikina noin 16 osaan ( tai riippuu siitä kuinka isoja pullista haluaa, itse tein aika reilun kokoisia)
- Kaulitse pullat suorakaiteen kokoiseksi palaksi ja pursota vaniliakreemiä suorakaiteen pitkälle sivuille molemmille reunoille.
- Taita reunat keskelle niin, että kreemi peittyy. Käännä pitkot niin, että sauma peittyy.
- Anna pitkojen kohota liinan alla noin 15 minuutin ajan.
- Kun pitkot ovat kohonneet, voitele ne munalla ja pursota marmeladia pitkon toiselle reunalle, ja vaniliakreemiä marmeladin viereen. Ripottele reunoille raesokeria.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia
- Hunnuta valmiiden pitkojen päälle tomusokeria koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti