perjantai 2. maaliskuuta 2018

Mokkapalat

Kaikista klassisin myyjäistuote on varmaankin mokkapalat. Ne maistuvat yleensä aina kaiken ikäisille, ja ne ovat melko nopea valmistaa. Yhdestä pellillisetä riittää monelle herkkuttelialle, mutta meillä pellillinen mokkapaloja häviää aika nopeasti. Tämän reseptin erikoisuus on maitokahvi, joka tuo mokkapaloihin hieman vielä kahvin makua mutta ei liikaa, sillä maito joka on kahvissa tasapainoittaa makua. 

Mokkapalat (pellinen)'

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitokahvia
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivijauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Kuorrutus:
4,5 dl tomusokeria
50 g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Päälle:
koristerakeita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää seos maitokahvin kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
 Valmista kuorrute sekoittamlla kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja sekoita. Ala lisäämään kahvia vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle, ja ripottele päälle halutessasi koristerakeita. Anna kuorrutteen jämähtää hyvin, ja leikkaa annospaloiksi.


2 kommenttia:

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...