Olen innolla seurannut tämän kauden Kaappaus keittiössä- sarjaa. Seitsemännessä jaksossa tehtiin opiskeliabudjetilla leipää, ja kyseessä oli porkkanafoccacia. Käy kurkkaamassa Kari Aihisen versio porkkanafocaccia täältä. Tämä leipä on mukavan rapsakka päältä, mutta todella pehmeä ja mehevä sisältä. Porkkanat ja oliiviöljy toivat tietynlaista mehevyyttä ja makua leipään.
Porkkanafocaccia
5 dl porkkanaraastetta
3,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl merisuolaa
1 tl sokeria
8,5-10 dl hiivaleipäjauhoja
1/4 dl oliiviöljyä + uunivuuan voiteluun
ja lopuksi valmiin foccacian päälle
Lämmitä vesi ja porkkanaraaste noin 42-asteiseksi (pikkaisen kädenlämpöistä lämpimämpää . Lisää joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa hyvin. Lisää lopuksi öljy ja alusta tasaiseksi. Voitele uunivuoka öljyllä, ja levitä taikina siihen. Anna leivän kohota noin tunnin ajan lämpöisessä paikassa.
Paista focaccia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kun focaccia tulee uunista valuta sen päälle vielä loraus öljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti