torstai 29. maaliskuuta 2018

Pääsiäiskakku

Tämä pääsiäiskakku on oikeille herkuttelioille ja makean ystäville. Tässä kakussa yhdistyy hauskasti raikas mangomousse ja tuhdimpi Pätkismousse. Kaiken kruuna vielä marsipaanikuorrutus. Tämän postauksen myöt toivotan kaikille oikein hyvää pääsiäsitä!

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

Kostutus:
1 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Mangomousse
2,5 dl kermaa
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk mangososetta
0.5dl tomusokeria
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Pätkismousse:
2,5 dl kermaa
1/2 prk tuorejuustoa
100 g pätkiksiä
(tomusokeria)
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Voi-sokerikreemi:
125 g pehmeää voita
4dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen

Päälle:
500g keltaista marsipaania

Koristeeksi:

50 g suklaata



Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin, ja lisää jauhoseosta vähän kerrallaan vaahdon joukkoon. Voitele kakkuvuoka pehmeällä voilla, ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan, ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuutin ajan.

 Kun kakkupohja on tullut uunista anna sen jäähtyä hyvin (voit antaa myös kakkupohjan odottaa seuraavaan päivään, jolloin kakku täytetään). Leikkaa kakku sivulta sahalaitaveitsellä kolmeen yhtä suureen osaan.

Vuoraa kelmulla kakkuvuoka, johon voit koota kakun. Kostuta alin levy vaniljamaidolla
Valmista mangomousse ja pätkismousse: Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään Vatkaa kerma hieman löysemmäksi vaahdoksi, kuin normaalisti. Sekoita joukkoon tuorejuusto, mangosose (Pätkismoussea valmistaessa lisää pilkotut Pätkispalat joukkoon) ja tomusokeri sekaan. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää seokseen. Kaada mangomousse alimman kakkupohjan päälle. Laita toinen pohja päälle, kostuta jälleen ja kaada pätkismousse pohjan päälle. Lisää viimeinen pohja, ja kostuta sekin. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten yön ylitse.

Valmista sokerikreemi: Vatkaa pehmeää voita noin 10 minuutin ajan, lisää kananmunan keltuainen ja tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia. Kumoa kakku, ja levitä sokerikreemiä kakun päälle peittävä kerros.

Kaulitse marsipaani tomusokeria apunakäyttäen suureksi letuksi (paksuus noin 2,5 mm) ja tasoita kakun päälle. Leikkaa ylijäämä marsipaani pois. Lopuksi voit viimeistellä kakun sulalla suklaalla ja koristeilla. Hunnuta valmiin kakun päälle koristeeksi tomusokeria.

Ihanaa pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...