Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja
Kostutus:
1 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Mangomousse
2,5 dl kermaa
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk mangososetta
0.5dl tomusokeria
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä
Pätkismousse:
2,5 dl kermaa
1/2 prk tuorejuustoa
100 g pätkiksiä
(tomusokeria)
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä
Voi-sokerikreemi:
125 g pehmeää voita
4dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
Päälle:
500g keltaista marsipaania
Koristeeksi:
50 g suklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin, ja lisää jauhoseosta vähän kerrallaan vaahdon joukkoon. Voitele kakkuvuoka pehmeällä voilla, ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan, ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuutin ajan.
Kun kakkupohja on tullut uunista anna sen jäähtyä hyvin (voit antaa myös kakkupohjan odottaa seuraavaan päivään, jolloin kakku täytetään). Leikkaa kakku sivulta sahalaitaveitsellä kolmeen yhtä suureen osaan.
Vuoraa kelmulla kakkuvuoka, johon voit koota kakun. Kostuta alin levy vaniljamaidolla
Valmista mangomousse ja pätkismousse: Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään Vatkaa kerma hieman löysemmäksi vaahdoksi, kuin normaalisti. Sekoita joukkoon tuorejuusto, mangosose (Pätkismoussea valmistaessa lisää pilkotut Pätkispalat joukkoon) ja tomusokeri sekaan. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää seokseen. Kaada mangomousse alimman kakkupohjan päälle. Laita toinen pohja päälle, kostuta jälleen ja kaada pätkismousse pohjan päälle. Lisää viimeinen pohja, ja kostuta sekin. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten yön ylitse.
Valmista sokerikreemi: Vatkaa pehmeää voita noin 10 minuutin ajan, lisää kananmunan keltuainen ja tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia. Kumoa kakku, ja levitä sokerikreemiä kakun päälle peittävä kerros.
Kaulitse marsipaani tomusokeria apunakäyttäen suureksi letuksi (paksuus noin 2,5 mm) ja tasoita kakun päälle. Leikkaa ylijäämä marsipaani pois. Lopuksi voit viimeistellä kakun sulalla suklaalla ja koristeilla. Hunnuta valmiin kakun päälle koristeeksi tomusokeria.
Kun kakkupohja on tullut uunista anna sen jäähtyä hyvin (voit antaa myös kakkupohjan odottaa seuraavaan päivään, jolloin kakku täytetään). Leikkaa kakku sivulta sahalaitaveitsellä kolmeen yhtä suureen osaan.
Vuoraa kelmulla kakkuvuoka, johon voit koota kakun. Kostuta alin levy vaniljamaidolla
Valmista mangomousse ja pätkismousse: Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään Vatkaa kerma hieman löysemmäksi vaahdoksi, kuin normaalisti. Sekoita joukkoon tuorejuusto, mangosose (Pätkismoussea valmistaessa lisää pilkotut Pätkispalat joukkoon) ja tomusokeri sekaan. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää seokseen. Kaada mangomousse alimman kakkupohjan päälle. Laita toinen pohja päälle, kostuta jälleen ja kaada pätkismousse pohjan päälle. Lisää viimeinen pohja, ja kostuta sekin. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten yön ylitse.
Kaulitse marsipaani tomusokeria apunakäyttäen suureksi letuksi (paksuus noin 2,5 mm) ja tasoita kakun päälle. Leikkaa ylijäämä marsipaani pois. Lopuksi voit viimeistellä kakun sulalla suklaalla ja koristeilla. Hunnuta valmiin kakun päälle koristeeksi tomusokeria.
Ihanaa pääsiäistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti