perjantai 23. helmikuuta 2018

Suklaakääretorttu

Hiihtoloman kunniaksi päätin leipaista kääretortun. Jääkaapista löytyi tuorejuustoa ja kermaa sekä kätköistä vielä suklaata, joten siitä tuli oikein ihastuttava suklaakääretorttu.

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin:
1/2 prk vadelmamarmeladia

Suklaamousse:
1 prk tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
150 g suklaata
4 liivatelehteä
(halutessasi 1-2 rkl sokeria)

Koristeeksi:
1 dl kermavaahtoa
1 tl sokeria

100 g suklaata sulatettuna

Aloita valmistamalla kääretorttu. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille, ja irroita kääretortun leivinpaperi. Anna jäähtyä.
 Valmista seuraavaksi suklaamousse. Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja mahdollinen sokeri. Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen likoamaan, ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos suklaamoussen joukkoon.
 Levitä kääretorttupohjan päälle ohut kerros vadelmamarmeladia. Levitä suklaamousse sen päälle. Kääri kääretorttu tiukaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen, niin että saumakohta jää piiloon. Anna moussen hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa, mutta mieluiten yön ylitse.
 Voit haluteassasi koristella kääretortun kermavaahdolla ja sulalla suklaalla.


2 kommenttia:

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...