Viime postauksessa teimme pikkupizzoja, joten nyt on isompien pizzojen vuoro. Tällä ohjeella saat tehtyä kolme pyöreää pizzaa tai vaihtoehtoisesti kaksi uunipellillisen kokoista pizzaa.
Pohja:
4 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
1 /2 dl öljyä
Täyte 1:
1 dl tomaattimurskaa (esim. Muttia)
150 g kinkkusuikaleita
120 g ananasta tai muutama kirsikkatomaatti
150 g juustoraastetta
pizzamaustetta
Täyte 2:
1 dl tomaattimurskaa
150 g ruskistettua jauhelihaa
pikku tomaatteja
150 g juustoraastetta
pizzamaustetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva, sekä lisää suola. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan taikinaan ja vaivaa hyvin. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää joukkoon öljy. Anna taikinan levätä liinan alla noin puolituntia, kun taikina on kohonnut jaa taikina kolmeen osaan. Kaulitse taikinapaloista ohuet pyöreät lätyt kaulinta apuna käyttäen. Anna pohjien levätä jälleen noin 10 minuuttia. Täytä pohjasi halumillasi täytteillä, ja paista uunin keskitasolla 225- asteessa noin 12 minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti