sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Pikkupizzat

Pikkupizzat ovat super herkullisia! Ne sopivat niin kahvipöytään suolaiseksipalaksi tai iltapalalle teen kera. 

Pikkupizzat:
250 g voita
9 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
3 1/2 dl maitoa
50 g hiivaa

Täyte:
1/2 tlk tomaattimurskaa
250 g kinkkusuikaleita
5 tomaattia tai 1/2 tlk säilykeananasta 
3 dl juustoraastetta
pizzamaustetta

Voiteluun:
kananmuna

Nypi voi ja vehnäjauhot keskenään sekaisin. Murenna hiiva maitoon ja lisää suola joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina noin 25 osaan, ja pyörittele niistä pikkupullia. Anna pullien kohota noin puoli tuntia. Kun pullat ovat kohonneet paina juomalasin pohjalla syvennys pikkupullien keskelle. Levitä siihen tomaattimurskaa ja loput täytteet. Voitele pikkupizzojen reunat kananmunalla. Paista pikkupizzoja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia. 


Vaikutteita reseptiin otettu: Lämpimiä leivontahetkiä, Valio meijerien Keskusosuusliike, Anneli Pessala, Sirpa Tähtinen, 1988

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...