kotiliesi

perjantai 8. kesäkuuta 2018

Gluteeniton vadelmatorttu

Kesä on täällä ja nyt on lupa herkutella kesäherkuilla! Tällä kertaa testissä oli gluteeniton vadelmatorttu, ja se onnistuu yhtä helposti kuin tavallinen torttu ilman erilaisia kikkaskonsteja. Jäähtyneen tortun päälle laitoin kinuskitäyteen, joka tuo kivaa tvistiä torttuun. Kruununa tortun päällä komeili vielä vadelmia, ai että!

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

voiteluun:
gluteenittomia korppujauhoja
voita tai margariinia

Kinuskitäyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk tuorejuustoa
1 tlk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2,5 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Päälle:
4 dl pakaste- tai tuoreita vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Voitele torttuvuoka rasvalla ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan, ja paista sitä uunin keskitasolla 175- asteessa noin 25 minuutin ajan.
 Valmista kinuskitäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vanilijasokerilla ja sokerilla. Sekoita toisessa kulhossa kinuskiksi keitetty kondensoitu maito ja tuorejuusto keskenään. Yhdistä seokset ja lusikoi jäähtyneen torttupohjan päälle. Koristele lopuksi tuoreilla tai pakaste vadelmilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesän brita-kakku

Kesän ikisuosikki on brita-kakku. Rapea pohja ja maukas täyte tekevät täydellisen yhdistelmän. Parhaimillaan brita-kakku on tehtynä tuoreist...

Osallistujat