perjantai 25. toukokuuta 2018

Raparperipiirakka

Viimeisen kouluviikon kunniaksi päätin leipoa raparperipiirakan, joka on tähän aikaan vuodesta suosittu sesonkiherkku. Raparperin kypsyminen on myös merkki alkavasta kesästä ja kesälomasta. Tällä ohjeella valmistuu joko vualle tai piirakkavualle (halkaisija noin 24cm) sopiva annos.


Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
100 g sulatettua voita
150g raparperia

Muruseos:
1 dl kaurahiutaleita
30 g voita
0,5 dl sokeria

Sulata voi, ja anna sen jäähtyä.  Sekoita kuivat aineet keskenään, sekä lisää rasva, maito, kerma ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.  Voitele vuoka rasvalla tai laita siihen leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Ripottele taikianan päälle raparperi, sekä valmista muruseos sulattamalla rasva ja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Ripottele muruseos piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175-asteessa noin 45 minuutin ajan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...