maanantai 14. toukokuuta 2018

Toscakakku

Kesä on tuotapikaa täällä, ja sen kunniaksi päätin leipoa toscakakun.

Pohja:
200 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

Kuorrutus.
50 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 1/2 rkl maitoa
1 1/2 rkl perunajauhoja
100 g mantelilastuja tai -rouhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin, ja lisää seokseen maidon kanssa. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 20-24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
 Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon sokeri, maito ja perunajauhot. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle, ja paista kakkua vielä uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...