kotiliesi

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kesän brita-kakku

Kesän ikisuosikki on brita-kakku. Rapea pohja ja maukas täyte tekevät täydellisen yhdistelmän. Parhaimillaan brita-kakku on tehtynä tuoreista marjoista, mutta ihan yhtä hyvin voit käyttää pakastemarjoja.

Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tippaa omenaviinietikkaa
1/2 dl mantelilastuja

väliin:
4 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
tuoreita tai pakaste mansikoita

Aloita pohjan valmistuksesta: Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon erotellut keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen vaahdon joukkoon.
 Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria joukkoon vähän kerrallaan. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
 Levitä taikina leivinpaperille. Lusikoi taikinan päälle vielä marenki ja ripottele päälle mantelilastut. Paista pohjaa uunin alatasolla 175-asteessa 30 minuutin ajan.
Anna pohjan jäähtyä ja puolita pohja. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Täytä brita mansikoilla ja kermalla. Nosta toinen levy päälle. Koristele britan päällynen esimerkiksi mansikoilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tropical juustokakku

Tätä juustokakkua olen tehnyt erityisen paljon syntymäpäiville, nimppareille, ja erilaisiin juhliin. Tämä juustokakku on ehdottomasti parhai...

Osallistujat