Kesän ikisuosikki on brita-kakku. Rapea pohja ja maukas täyte tekevät täydellisen yhdistelmän. Parhaimillaan brita-kakku on tehtynä tuoreista marjoista, mutta ihan yhtä hyvin voit käyttää pakastemarjoja.
Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tippaa omenaviinietikkaa
1/2 dl mantelilastuja
väliin:
4 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
tuoreita tai pakaste mansikoita
Aloita pohjan valmistuksesta: Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon erotellut keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen vaahdon joukkoon.
Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria joukkoon vähän kerrallaan. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
Levitä taikina leivinpaperille. Lusikoi taikinan päälle vielä marenki ja ripottele päälle mantelilastut. Paista pohjaa uunin alatasolla 175-asteessa 30 minuutin ajan.
Anna pohjan jäähtyä ja puolita pohja. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Täytä brita mansikoilla ja kermalla. Nosta toinen levy päälle. Koristele britan päällynen esimerkiksi mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti