Munkit:
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1,5 tl suolaa
14-15 dl vehnäjauhoja
2 kananmuna
100 g voita
paistamiseen:
rypsiöljyä
pinnalle:
sokeria
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää myös kananmunat ja sekoita sen rakenne rikki. Lisää vähän kerrallaan vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa niin kauan kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi voisula.
Anna taikinan kohota lämpöisessä ja vedottomassa paikassa ainakin puolituntia, mutta mikäli vain mahdollista taikinaa saisi kohotella jopa 1 1/2 tuntia. Kun taikina on kohnnut pyörittele pikkupullia ja anna niiden kohota puolituntia.
Kuumenna öljy kattilassa noin 170-180 asteiseksi. Voit testata lämpötilan pienellä taikinanokareella, kun taikinanokare ruskistuu 1-2 minuutissa öljy on tarpeeksi kuumaa. Varo kuitenkin öljyn ylikuumentumista, ja pidä aina kattilan kantta lähelläsi mikäli öljy syttyy palamaan. Venytä pikkupulliin reikä keskelle sormella, ja paista öljyssä moleminpuolin kunnes munkit ovat kauniin kullanruskeita. Nostele munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja sokeroi munkit. Nautiskele munkit siman kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti