tiistai 17. huhtikuuta 2018

Juurisämpylät

Tänään kokeilin uuden uunin kunniaksi juurisämpylätaikinaa. Juuren valmistukseen menee muutama päivä, mutta leipä on sen arvoista! Todella rapeaa ja herkullista!

Ohjeet:

1. päivä
1 viipale juureen tehtyä leipää
kylmää vettä

Jätä leivänpala likoamaan kylmään vetee. Kuivakin leivänpala käy! JÄtä juuri huoneenlämpöön.


2.päivä-4päivä
Lisää juuriliemeen joka päivä vehnäjauhoja 1,5dl ja vettä 1,5dl sekä 1rkl vaahterasiirappia

5.päivä
Juuri on valmis, kun se on hyytelömäistä ja raikkaan hapanta.

4 dl kylmää vettä
juuri:
7dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
3 tl suolaa.

Lisää juureen kylmä vesi ja sekoita. Lisää jauhoja 6-7dl ja vaivaa napakka taikina noin 15 minuuttia koneella. Lisää öljy ja suola ja vaivaa ne taikinaan. Anna kohota noin 1,5 tuntia. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota 45 minuuttia. Paista uunissa noin 12 minuuttia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...