Naan leivät ( noin 12 kpl)
200 g turkkilaista -tai bulgarian jogurttia
2 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
50 g voisulaa
Itse voitelin leivät vielä kananmunalla.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maito tai vesi-jogurtti seokseen. Lisää suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi voisula. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat noin puolen sentin levyisiksi soikioiksi ja pasita heti 275 asteessa uunin ylätasolla ilman leivinpaperia, sillä leivinpaperi ei kestä kyseistä kuumuutta. Voit haluttessasi voidella pullat kananmunalla jolloin saat leivistä kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti