Tähän hyödynnin kotipihan tarjoamia viinimarjoja, joita kukaan ei ikinä kerää ja varikset kiittävät. Ehkä syy on siinä että viinimarjojen kirpeys ja happamuus ei pelkiltään makunystöröitä hivele ja mielummin syö mansikoita, mustikoita ja vadelmia, joita tottunut syömään aina.
Happamuutta ja kirpeyttä ei kuitekaan kannata pelätä, sillä marjojen päällä oleva hyytelösokeri tuo pehmän ja raikkaan maun leivoksiin, jos kuitenkin epäröi voi viinimarjat korvata mustikoilla, mansikoilla ja vadelmilla.
pohja:
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta
täyte:
400g tuorejuustoa
1/2dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
päälle:
300g valkoviinimarjoja
300g punaviinimarjoja
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä pohja ja jaa se kahteen osaan.
Laita toiselle pohjan puoliskolle täyte ja levitä se tasasesti. Nosta toinen kakkupohja täyteen päälle.
Valmista hyytelöpäällynen. Kiehauta kattilassa 2dl vettä ja lisää hyytelösokeri ja kaada seos aseteltujen viinimarjojen päälle. Anna hyytelön hyytyä kylmässä vähintää 1 tunti.
Laita toiselle pohjan puoliskolle täyte ja levitä se tasasesti. Nosta toinen kakkupohja täyteen päälle.
Valmista hyytelöpäällynen. Kiehauta kattilassa 2dl vettä ja lisää hyytelösokeri ja kaada seos aseteltujen viinimarjojen päälle. Anna hyytelön hyytyä kylmässä vähintää 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti