kotiliesi

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Porkkanakakkkupalat

Heippa! Sain viikko sitten kokeiltavaksi tämän kyseisen reseptin ja koin sen erittäin hyväksi ja tarpeelliseksi. Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista porkkanakakkuresepteistä jota olen koskaan kokeillut!
 Itse tein tämän pellille niin että sain porkkanakakusta porkkanakakkupaloja, mutta tientenkin tämän voi tehdä myös hyvinkin kakku muodossa.
 Resepti oli helppo ja suht nopea toteuttaa.

Pohja
4 kananmunaa
3.5dl sokeria
225g voita tai margariinia
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/2tl ruokasoodaa
300g porkkanaraastetta (noin 6dl)

Kuorrute
200g tuorejuustoa
5dl tomusokeria
100g pehmeä voita

Ohjeet
Vaahdota munat ja sokerit vaahdoksi. Sulata voi/margariini ja lisää se vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilää apuna käytäen vaahdon joukkoon. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää ne taikinaan.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia

Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto,tomusokeri ja pehmeä voi keskenään tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mantelilastuilla tai pähikinärouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...

Osallistujat