perjantai 13. heinäkuuta 2018

Mustikkakuperkeikkakakku

Kesään kuuluu ehdottomasti mustikkapiirakka, joka on tehty tuoreista mustikoista. Tässä reseptissä voit myös käyttää mustikoiden sijasta esimerkiksi vadelmia tai muita marjoja. Tähän reseptiin sain inspiraatiota eräästä kotoamme löytyvästä keittokirjasta.

75 g margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
5 dl mustikoita

Taikina:
3 munaa
1 3/4 dl sokeria
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria

Voitele kakkuvuan reunat margariinilla. Leikkaa vuan pohjalle pyöreän muotoinen leivinpaperi.
Sekoita mustikat, fariinisokeri ja sula margariini keskenään. Kaada seos vuan pohjalle.
Valmista taikina: Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä lopuksi molemmat seokset, ja lisää sula margariini.
 Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuutin ajan.
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia, ja kumoa kakku tarjoiluastialle.
Tarjoile vanilijakastikkeen tai jäätelön kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...