Nyt kun on puolukoiden sesonkikausi, kannattaa niitä käyttää hyödyksi leivonnaisissa. Tämän viikon kotitaloustunnin innoittamana päätin leipoa, myös kotona tämän herkun.
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa
3dl puolukkasurvosta
1/2dl-1dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa
3dl puolukkasurvosta
1/2dl-1dl sokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille, ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5-8 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Kippaa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperilla, ja irroita varovasti leivinpaperi pohjasta irti. Anna jäähtyä hetki.
Valmista seuraavaksi täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää kerman mukaan tuorejuusto, survotutpuolukat ja sokeria oman maun mukaan. (Voit käyttää myös maustettuja tuorejuustoja)
Levitä täyte tasaisesti kääretorttupohjan päälle, ja kääri se tiiviiksi rullaksi.
Koristele oman mielen ja maun mukaan. Itse käytin koristeluun puolukoita, joiden päälle oli hunnutettu tomusokeria, sekä suklaata.
Kippaa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperilla, ja irroita varovasti leivinpaperi pohjasta irti. Anna jäähtyä hetki.
Valmista seuraavaksi täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää kerman mukaan tuorejuusto, survotutpuolukat ja sokeria oman maun mukaan. (Voit käyttää myös maustettuja tuorejuustoja)
Levitä täyte tasaisesti kääretorttupohjan päälle, ja kääri se tiiviiksi rullaksi.
Koristele oman mielen ja maun mukaan. Itse käytin koristeluun puolukoita, joiden päälle oli hunnutettu tomusokeria, sekä suklaata.
Missä vaiheessa reseptiä tulee ruis? Ja kuinka paljon? Ihanan näköistä.
VastaaPoistaKiitos paljon huomautuksesta ;D. Ruis oli tosiaan jostain syystä korvattu perunajauhoilla, mutta nyt asia on korjattu.
Poista