Omenapiirakkaa vaniliajäätelöllä tai miksei toistepäinkin. Mikä voisi mennä pieleen? Tämän ohjeen löysin yhdestä kotimme syövereihin kadonneesta reseptikirjasta. Kun löysin kirjan, kirjan välissä oli lappu johon oli kirjoitettu, että "hyvä omenapiirakan ohje sivulla 242". Olin sen itse kirjoittanut siihen joskus muutamia vuosia sitten, mutta en yhtään muistanut, sen reseptin olemassa olosta. Vasta kun näin ohjeen, muistin että tätä on tehty ennenkin muutaman kerran... Tämä omenapiirakka tuo ihanan kardemummaisen vivahteen suuhun. Kurkkaa myös Appele Pien ohje täältä
Pohja:
3 munaa
1 1/2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1dl kookoshiutaleita tai mantelilastuja
1dl kookoshiutaleita tai mantelilastuja
2tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
100g sulatettua voita tai margariinia
päälle:
4-5 hapahkoa omenaa
sokeria ja kanelia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen sulan rasvan kanssa. Levitä taikina voidellun piirasvuuan (halkaisia noin 26cm) pohjalle. Levitä päälle omenalohkot ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunissa 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.
Resepti: Kaarina Roininen, Parhaat kotileivonnaiset WSOY
Resepti: Kaarina Roininen, Parhaat kotileivonnaiset WSOY
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti