sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Meetvurstipiirakka

Suolaisenpiirakakn tekoon ei ole oikeaa eikä väärää tapaa. Tyypillistä on se että tehdään jämäpiirakka, joka sisältää jääkapin vanhaksi menevät kinkut, juustot ja tomaatit. Itsekkin tässä reseptissä hyödynsin tätä ja lopputulos oli maukas ja mehevä meetvurstipiirakka!

Pohja:
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Voiteluun:
voita

Täyte:
100 g meetvurstia
200 g juutoraastetta
1 paprika
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
savustettua paprikajauhetta
suolaa


  1. Nypi kulhossa pehmeä voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää lopuksi vettä ja sekoita tasaiseksi, kunnes saat taikinasta pallon.
  2. painele taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
  3. Pilko meetvursti ja paprika. Levitä ne pohjan päälle.
  4. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet keskenään, ja kaada se meetvurstin ja paprika palojen päälle. Ripottele lopuksi 
  5. piirakan päälle juustoraastetta.
  6. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...