maanantai 30. lokakuuta 2017

Talon Emännän juustotorttu

Kun illat käy pimeiksi, ja kylmiksi on kiva leipoa kotona jotkin helppoa ja hyvää. Jos jotakin suolaista haluaa on juustotorttu oiva ratkaisu syysiltoihin, miltä kuulostaisi vielä tee sen kanssa?


Pohja:
100g margariinia
100g juustoraastetta
150g jauhoja
3/4dl kylmää vettä

Juustotäyte:
100g juustoraastetta
150g vuohejuustoa
3 munaa
3dl kermaa
mustapippuria
savustettua paprikaa

Nypi pehmeä margariini, juustoraaste ja jauhot kulhossa sekaisin, lisää lopuksi vesi joukkoon ja sekoita nopeasti. Pistä taikina jääkaapiin noin tunniksi, kunnes taikina on jähmettynyt. Levitä taikina voidellun piirasvuan pohjalle ja pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista munakerma sekoittamalla munat ja kerma sekaisin. Lisää mausteet. Kaada munakerma juustoraasteiden päälle ja kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes munakerma on hyytynyt.


VINKKI! Jos kaipaat juustorttuun ennemmän raikautta ja väriä, suikaloi juustotäytteeseen tomaattia ja basilikaa tai muita yrttejä mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...