keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Kardemummainen omppupiirakka

Omenapiirakkaa vaniliajäätelöllä tai miksei toistepäinkin. Mikä voisi mennä pieleen? Tämän ohjeen löysin yhdestä kotimme syövereihin kadonneesta reseptikirjasta. Kun löysin kirjan, kirjan välissä oli lappu johon oli kirjoitettu, että "hyvä omenapiirakan ohje sivulla 242". Olin sen itse kirjoittanut siihen joskus muutamia vuosia sitten, mutta en yhtään muistanut, sen reseptin olemassa olosta. Vasta kun näin ohjeen, muistin että tätä on tehty ennenkin muutaman kerran... Tämä omenapiirakka tuo ihanan kardemummaisen vivahteen suuhun. Kurkkaa myös Appele Pien ohje täältä

Pohja:
3 munaa
1 1/2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1dl kookoshiutaleita tai mantelilastuja
2tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
100g sulatettua voita tai margariinia

päälle:
4-5 hapahkoa omenaa
sokeria ja kanelia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen sulan rasvan kanssa. Levitä taikina voidellun piirasvuuan  (halkaisia noin  26cm) pohjalle. Levitä päälle omenalohkot ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista uunissa 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.




Resepti: Kaarina Roininen, Parhaat kotileivonnaiset WSOY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...