maanantai 4. syyskuuta 2017

Pyhäpäivän suklaakakku

Psst... olenko mielestäsi sopiva Kotilieden ruokabloggaajaksi? Käy äännestämässä https://kotiliesi.fi/kilpailut/tayskakku/ kiitos :)

Eilen sunnuntaina päätin yllättää perheeni suklaakakulla. Reseptin keksin vahingossa, joten tämä suklaa kakku sai nimekseen Pyhäpäivän suklaakakku. Tämä suklaakakku hurmaa vieraat ja kotiväen totaallisesti.

Kakkupohja
110g voita
150g tummaa suklaata
1rkl vahvaa kahvia
3 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Kostutus
kahvia tai appelsiinimehua

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl appelsiinimehua

Kuorrutus
4dl tomusokeria
3-5rkl vahvaa kahvia
1rkl kaakaojauhetta
1rkl voita

Laita voi, vahva kahvi ja suklaa vesihauteeseen sulamaan.
 Vatkaa kokonaiset munat, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähän kerrallaan munasokerivaahtoon. Lisää lopuksi voisuklaaseos taikinaan. Voitele kakkuvuoka (halkaisia noin 20cm) ja kaada taikina siihen. Paista kakkua uunissa 170 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.

Anna kakun jäähtyä ja irroita se kakkuvuuasta. Leikkaa kakku puoliksi. Valmista tuorejuustotäyte sekoittamalla maustamaton tuorejuusto ja appelsiinimehu keskenään, ja levitä se kakkupohjan toiselle puoliskolle.

Valmista kuorrutus sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää kahvia vähän kerrallaan, kunnes seos on notkeaa, muttei liian löysää. Lisää sula rasva kuorrutteeseen. Kaada kuorrute kakun päälle. Älä levitä, jotta saat kakun pinnasta kauniin tasaisen. Anna kuorrutteen jähmettyä rauhassa noin tunnin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...