perjantai 4. elokuuta 2017

Mummon perinne- ja suklaa-vaniliapullat

Heido! Pullat on ehdottomasti minun bravuuri ja niitä on kyllä tullut tehtyä pienen elämäni aikana monta pellillistä.
 Välillä pullat ovat palaneet, välillä jääneet raaoiksi, joskus niistä on tullut liian kovia, koska jauhoja on innostuttu laittamaan vähän liikaa ja joskus pullat eivät ole kohonneet tarpeeksi. Nyt vihdoin olen oppinut täydellisten pullien salaisuuden: Mitä enemmän jaksat käyttää aikaa ja vaivaa sen parempia pullia saat. Joskus hätähousuna pullien teon on saanut hyvin mahtumaan tuntiin, mutta jos oikeasti haluaa ihanan pehmeitä ja kauniita pullia saa aikaa varata ainakin tupla määrän.
Nämä pullat ovat rakkaudella ja vaivalla tehtyjä ja näihin on käytetty aikaa.
 Tänään halusin kokeilla perus pikkupullien lisäksi uutta tuttavuutta eli suklaa-vaniliapullia. Nämä katosivat nopeasti pellilltä pois.

Pullataikina

5 dl täysmaitoa

50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14-15 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
150 g voita 
voiteluun kananmuna ja pullan päälle raesokeria

Ohjeet:
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Ala lisäämään vähän kerrallaan vehnäjauhoja. Vaivaa hyvin! Itse teen aina hiivaleivonnaiset yleiskoneella, jolloin lopputuloksesta tulee ihanan pehmeä. Annan yleiskoneen vaivata taikinaa ainakin 10 minuuttia. Lisää lopuksi voi sula.
Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa ainakin puoli tuntia, itse annan taikinan kohota ainakin 45 minuuttia.
 Jaa taikina 25 osaan ja pyörittele niistä pullia. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia tai uunissa noin 35 asteessa 15 minuuttia välillä pullia vedellä kostutellen ettei pullat kovetu. 
 Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
 Tarjoa kahvin kanssa!



 Nämä vanilia-suklaapullat maistuvat varmasti kaikille!



Super hyvät suklaa- vanilia pullat

puolikas annos pullataikinaa
vaniliakreemiä
suklaata rouhittuna noin 100 grammaa

koristeluun suklaasulaa

Ohjeet:
Kauli pullataikina ohueksi levyksi. Levitä levyn päälle vaniliakreemiä ja rouhittua suklaata. Rullaa tiiviksi rullaksi ja leikkaa levystä noin 10 suklaa-vanilia pullaa.
Kohota pullia noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Donitsit

Donitsit ovat älyttömän ihania ja herkullisia! Tein niitä kahdella erilaisella kuorrutteella: valko -ja maitosuklaalla, lisäksi päälle hiem...